Ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώριζε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι θα έπρεπε να δώσει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Και αυτό αποδεικνύεται στο γήπεδο, καθώς τρεις αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα της Ηπείρου βρίσκεται στην τελευταία θέση του Α’ ομίλου, χωρίς κανέναν βαθμό.
Το Σάββατο (27/09) γνώρισε την 3η της ήττα και, μάλιστα, βαριά (4-2) στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΟΚ Β’, που έκανε “περίπατο” και πανηγύρισε το πρώτο του φετινό τρίποντο.
Οι “κυανόλευκοι” του Νίκου Κούστα πραγματοποίησαν πολύ άσχημη εμφάνιση και στο πρώτο 45λεπτο «πλήρωσαν» τα λάθη που έκαναν. Έδειξαν παράλληλα μεγάλη αδυναμία στο σκοράρισμα και δεν δικαιούνταν τίποτα περισσότερο από την ήττα.
Ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά του και έκλεισε το πρώτο 45λεπτο προηγούμενος με 0-3!
Στο 20′ ο Μούστμα με συρτό σουτ νίκησε τον Δήμο και στο 32′ έγινε το 0-2. Από λάθος συνεννόηση των Κρυπαράκου, Σελιμάι, ο Καλόγηρος έκλεψε και πάσαρε στον Μπάλντε που βρήκε δίχτυα με πλασέ. Στο 45′ ο ίδιος από πάσα του Μύθου έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στον ΠΑΟΚ Β’.
Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καρέ τερμάτων. Ο Μούστμα κέρδισε πέναλτι και ο Τσοπούρογλου από την άσπρη βούλα στο 52′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.
Το γκολ της τιμής για την ομάδα της Ηπείρου σημείωσε με πέναλτι στο 57′ ο Μπουλάρι. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του ΠΑΣ σε φετινό επίσημο ματς. Στο 61′ ο ΠΑΟΚ Β έχασε την ευκαιρία για ένα πέμπτο τέρμα με το δοκάρι του Αδάμ. Ο ρυθμός έπεσε και στο 87′ ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε σε 2-4 με σουτ του νεοαποκτηθέντα Αριγίμπι.
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ Β’ 2-4
Σκόρερ: 57′ πέν. Μπουλάρι, 87′ σουτ Αριγίμπι – 20′ σουτ Μούστμα, 32′ , 45′ σουτ Μπάλντε, 52′ πέν. Τσοπούρογλου
Δοκάρι: 61′ Αδάμ
Διαιτητής: Τασιόπουλος (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Τάκος (Αιτ/νίας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Κούστας): Δήμος, Τουρκοχωρίτης (46′ Συμεωνίδης), Σελιμάι (46′ Αριγίμπι), Παναγιώτου, Δούμας, Δόσης (44′ λ.τρ. Τσίρης), Μπρκλιάτσα, Κρυπαράκος, Ροζάριο, Φλόρες (46′ Πρεκατές), Μπουλάρι.
ΠΑΟΚ Β’ (Νίκος Καραγεωργίου): Μοναστηρλής, Κοσίδης, Πολυκράτης (60′ Κιτσάκης), Μπαταούλας, Κωττάς (46′ Λούκας), Καλόγηρος, Τσοπούρογλου, Αδάμ, Μούστμα (77′ Σνάουτσνερ), Μπάλντε (89′ Απατσιόνακ), Μύθου (77′ Γκιτέρσος).



