Image
Image
Friday, 26 July 2013 22:33

"Αυτήν η μεταλλαγμένη ομάδα, δεν μας εκφράζει"

Newsroom

Και ενώ όλα έδειχναν ιδανικά μετά την ένωση του Α.Ο. Κέρκυρας με την Κασσιόπη, η οποία «γέννησε» την ΠΑΕ Κέρκυρα, ξαφνικά υπάρχει… πρόβλημα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των Φαιάκων «Vourligans», με ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ τους, γνωστοποίησαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις δράσεις της νέας ομάδας, γιατί δεν τους αντιπροσωπεύει!

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις αλλαγές που επέφερε η συγχώνευση της ομάδας μας με το Κασσιόπη, νιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο της δικιάς μας ομάδας για τα παρακάτω...

Στις 8/7/2013 και ενώ οι διαπραγματεύσεις των δύο ΠΑΕ ήταν στο κόκκινο, είχαμε ανακοινώσει λιτά και περιεκτικά: "Η ομάδα η δικιά μας λέγεται Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ, ιδρύθηκε το 1968, έμβλημά της είναι η "Απήδαλος ναυς" και τα χρώματά της είναι το μπλε και το γρανά. Ενώ, ως έδρα χρησιμοποιεί το ΕΑΚ Κέρκυρας. Εννοώντας, φυσικά, ότι τίποτα από αυτά δεν θέλουμε να αλλάξει.

Όμως, είδαμε στην παρουσίαση του νέου φορέα πως, τα δεδομένα άλλαξαν, σε τέτοιο σημείο που, η αγαπημένη μας ομάδα, ο Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ, να είναι πλέον αφανισμένος από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι, για τις συγκεκριμένες αλλαγές κανείς από την ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ δεν μπήκε στο κόπο να ενημερώσει και να συζητήσει τις επικείμενες αλλαγές με τους φιλάθλους της δικιάς μας ομάδας, μέσω του Συνδέσμου, ενώ τώρα ζητάνε τη στήριξή μας!

Ανέκαθεν το σήμα και το όνομα της ομάδας μας ήταν ιδέα για τους οργανωμένους οπαδούς της και όχι χαρακτηριστικά μιας επιχείρησης ή ενός ΑΦΜ που αλλάζουν για λογούς λογιστικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς ή οτιδήποτε άλλο.

Πάντα ήμασταν διπλά στην ομάδα μας, όπου και σε όποια κατηγορία αγωνιζόταν, χωρίς να λειτουργούμε με προσωπολατρία ή προσωπικό συμφέρον, παρά με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας.

Ως εκ τούτου, οι "Vourligans" δεν θα συμμετέχουμε σε καμία αθλητική ή μη δραστηριότητα του νέου φορέα, γιατί πολύ απλά δεν μας αντιπροσωπεύει.

Να θυμίσουμε επίσης ότι στη συνάντηση που είχε γίνει στον Σύνδεσμο με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ κ. Γιώργο Λιμπάντση, παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας, μας είχε πει χαρακτηριστικά:

"Η ομάδα δεν είναι ο Λιμπάντσης.

Αλλά η ιστορία και ο αγώνας τόσων ανθρώπων εδώ και πάρα πολλά χρονιά.

Όλοι παρέρχονται. Και εμείς και εσείς και όλοι. Ο Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ, όμως, μένει. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, όλοι τους να σεβαστούν, όχι έμενα, αλλά την ιδέα και το όνομα’’.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για τις επόμενες κινήσεις του Συνδέσμου σχετικά με το θέμα και για την συνέχεια ύπαρξης του, θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών γενική συνέλευση των μελών του και θα τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό.

ΥΓ.: Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν τα σημεία περί "συγχώνευσης με το Κασσιόπη" και "αφανισμού του Α.Ο. Κέρκυρα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη", παρά το γεγονός ότι συγχώνευση δεν υφίσταται.

Αλλά εξαγορά του ΑΦΜ της Κασσιόπης, με τον Α.Ο. Κέρκυρα να συνεχίζει να υφίσταται. Διατηρώντας το δικό του ΑΦΜ, μαζί, φυσικά, με όνομα και διακριτικά, να μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης -αλά ΑΕΚ ή ΑΕΛ- και, είτε να κατεβαίνει στο Πρωτάθλημα της Γ’ (θέμα ακόμη "ανοικτό"), είτε να "παγώνει" τη δράση του, μέχρις ότου οι συνθήκες επιτρέψουν την επαναδραστηριοποίησή του. Όντας, όμως, επαναλαμβάνουμε, πάντα υπαρκτός..."