Friday, 09 May 2014 21:13

Ομιλία από ...καρδιάς της Ελένης Ξυνοπούλου

Newsroom

Με τα παρακάτω ενδεικτικά λόγια έκλεισε τη φιλική βραδιά στο κατάμεστο Φρούριο η δημοτική σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια Ελένη Ξυνοπούλου, η οποία υποδέχθηκε τους παρευρισκομένους με μια πολύ "ζεστή" ομιλία.

"Καθένας από σας, ο καθένας μας, γνωρίζει καλά τα πρόσωπα της πόλης.
Γνωρίζει ποιοι τρέχουν ασταμάτητα όλο το εικοσιτετράωρο για να προλάβουν τα πάντα: την οικογένεια, τα παιδιά, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, τις κοινωνικές συναναστροφές.
Γνωρίζει ποιοι δίνουν πάντα το παρών στους καθημερινούς αγώνες, γνωρίζουν ποιοι βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη.
Όλα αυτά τα γνωρίζετε όλοι σας καλά.

 

Ζητώ λοιπόν τη στήριξή σας, για μια κόμη φορά, και σ’ αυτόν τον όμορφο αγώνα.
Να είστε σίγουροι μόνο για ένα πράγμα: πως εγώ δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξω ούτε τις ιδέες μου, ούτε τις απόψεις μου, ούτε τα πιστεύω μου. Αυτό που έκανα θα συνεχίσω να κάνω, με μεγαλύτερο πάθος και με μεγαλύτερο σθένος.
Γιατί αυτό είναι που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία μας"

 

Την Ελένη Ξυνοπούλου προκλόγισε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν Διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Θανάσης Μητσιός, ο οποπίος στην παρέμβασή του ανέδειξε την ανθρώπινη πλευρά της Ελένης Ξυνοπούλου, υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίος οι Λαρισαίοι θα πρέπει, γι αμια ακόμη φορά να την στείλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η πρώην Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην συγκέντρωσή της και τόνισε χαρακτηριστικά:


"Αγαπημένοι μου φίλοι με ρωτούν πολλοί γιατί και πάλι υποψήφια.
Γιατί και πάλι αγώνας για τις δημοτικές εκλογές.
Γιατί και πάλι με τον Κώστα Τζανακούλη.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα γιατί είμαι Λαρισαία, άρα η συμμετοχή μου στα κοινά είναι η έκφραση της ανησυχίας μου τόσο για την καθημερινότητα της πόλης όσο και για το μέλλον της.
Είμαι εκπαιδευτικός που σημαίνει ότι στο κέντρο των ενδιαφερόντων μου είναι η παιδεία, κεφαλαιώδης παράγοντας για τον πολιτισμό.
Υπηρετώ την επιστήμη της Φυσικής που ερευνά τη σχέση του ανθρώπου με ό,τι ονομάζουμε φύση, άρα ερευνά και αναπτύσσει την ίδια τον τομέα του πολιτισμού.
Είμαι μουσικός οπότε είμαι κοντά σ’ αυτό που εκφράζει κάθε καλλιτεχνική δημιουργία.
Η Τέχνη ανήκει στον πολιτισμό συνεπώς με εκφράζει ως άτομο και θέλω να την υπηρετώ.
Πολιτισμός όμως δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρξει η μέριμνα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, άρα η Κοινωνική Πολιτική.
Ο πολιτισμός υπηρετεί την ίδια τη ζωή και προσωπικά θεωρώ πολιτισμό οτιδήποτε εκφράζει την καθημερινότητα του ατόμου.
Αυτό σημαίνει ότι έχει άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών.
Αυτή είναι η αγωνία μου, αυτόν τον αγώνα θέλω να υπηρετήσω.

Επιθυμία μου είναι ο συμπολίτης να νιώθει ότι ο πολιτισμός αποτελεί καθημερινή πρακτική.
Παράλληλα ο δημιουργός και ο καλλιτέχνης να ξέρουν ότι δίπλα του υπάρχει η ίδια η Πόλη, μέσα από τον σχετικό φορέα.
Στον τομέα αυτό, κατά γενική ομολογία, έχω δώσει επιτυχημένες εξετάσεις.
Μιλάμε για έναν τομέα που έχει άμεση σχέση με αυτό που χαρακτηρίζουμε Ανθρώπινα Δικαιώματα: «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι και δεν μπορούν να παραβιαστούν από καμία εξουσία».
Δηλαδή, όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό, το δικαίωμα στην τροφή, δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση και το δικαίωμα στη στέγη.
Ο δημοτικός φορέας που είναι επιφορτισμένος με ό,τι έχει σχέση με την κοινωνική πολιτική θα πρέπει να είναι η στοργική αγκαλιά κάθε αδύναμου. Έχω καταθέσει όλη μου τη δραστηριότητα στην υπόθεση αυτή και βιώνω την αγωνία να υπάρχει αξιοπρέπεια για όλους.

Αγαπημένοι μου φίλοι η ενασχόληση με τα κοινά είναι το απόλυτο «θέλω» μου.
Υπηρετώντας τα κοινά, υπηρετώ πρώτα τον άνθρωπο και μετά το δημότη και μέσα από αυτές τις διαδικασίες ολοκληρώνομαι ως άτομο.
Έτσι, υπηρετώ την πόλη χωρίς να αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποια φθορά.
Πράττω για μένα το αυτονόητο.

Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κατεβαίνω και πάλι υποψήφια με τον άνθρωπο που άλλαξε την πόλη, με τον άνθρωπο που συνέχισε το έργο των προκατόχων του και έφτασε την Λάρισα, την πόλη μας, σε ένα από τα υψηλότερα σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ακούγονται πολλά. Και λέγονται άλλα τόσα.
Έχω όμως βαθιά εμπιστοσύνη στον συμπολίτη μου.

Έχω βαθιά εμπιστοσύνη σε όλους εσάς.
Είμαι σίγουρη πως παρά τα όσα λάθη και παραλείψεις ενδεχομένως έχουν γίνει, θα επικρατήσουν η κοινή λογική και το θετικό ισοζύγιο.
Είμαι σίγουρη, πως σ’ αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς για την κοινωνία μας, για τα σπίτια και τις οικογένειες μας, όλοι σας, όλοι οι πολίτες της Λάρισας θα δείξουν για μια ακόμη φορά εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κώστα Τζανακούλη"

πηγή:larissanet