Friday, 06 November 2020 19:18

Τζανακούλης: «Δεν συμφωνώ με την πολιτική του ΠΟΥ για τον κορονοίο»

Written by

Στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην Δήμαρχος Λάρισας, Κώστας Τζανακούλης, κοινοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (06/11) τις σκέψεις του, γι όλα αυτά που περνάει η Ελλάδα αλλά και η Παγκόσμια Κοινότητα, σχετικά με τα μέτρα και τις διαστάσεις που έχει πάρει ο κορονοιός.

Αναλυτικότερα ο άλλοτε Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρει τα εξής:

"Με την επιβολή των απαγορεύσεων θα ήθελα να εκφράσω μερικές σκέψεις για το πρόβλημα που ταλανίζει όλη την ανθρωπότητα τους τελευταίους 10 σχεδόν μήνες.

Δεν είμαι ούτε με τους συνωμοσιολόγους ούτε στις διάφορες άλλες ομάδες που εκφράζονται για αυτήν την πανδημία με τρόπο που δεν αρέσει σε κάποιους.

Όμως δεν συμφωνώ με την πολιτική του ΠΟΥ που από την εμφάνιση του κορονοίου μέχρι τώρα έχει πει αντικρουόμενα πράγματα που άλλοτε υποτιμούσε την κατάσταση άλλοτε την υπέρ εκτιμούσε και ακολουθώντας αυτή την πολιτική, πλειστά όσα κράτη έκαναν και αυτά τα ίδια και δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες.

Όμως εκείνο που μ ενοχλεί πάρα πολύ είναι αυτή και αυτή η Κίνα.

Εδώ αν παρακολουθήσει κανένας την υπόθεση του κορονοίου και το τι γίνεται στην Κίνα στην κυριολεξία θα πρέπει να τρελαθεί.

Εμφανίστηκε στην Γιουχάν αλλά πως ακριβώς δημιουργήθηκε πως μεταδόθηκε πως ξέφυγε από την Κίνα εγώ τουλάχιστον δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω.

Έγινε στο εργαστήριο;, το μάζεψε εκείνη η ερευνήτρια που έλεγε ότι μελετούσε τα κόπρανα των νυχτερίδων στις σπηλιές; που στη συνέχεια μάλλον χάθηκε εντελώς από την επικαιρότητα, μεταδόθηκε απ αυτους που τρωγανε από φίδια μέχρι σκορπιούς; σε ελάχιστο όμως χρόνο δεν ασχολούνταν πλέον κανένας αφού ο ιός σάρωνε και σαρώνει όλο τον κόσμο εκτός βέβαια της Κίνας.

Μια χώρα με κατοίκους κοντά στα 2 δισ, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο μεγαλύτερο ποσοστό, με ένα περιβάλλον μολυσμένο σε μέγιστο βαθμό, πως γίνεται να έχει σχεδόν εξαφανιστεί ο ιός απ αυτήν την χώρα δεν μπορεί κανένας να το καταλάβει.

Όμως σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με την Κίνα. Επειδή είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ μερικές φορές αυτή τη χώρα να μείνω αρκετές ημέρες και να πάω σε αρκετά μέρη της έχω διαμορφώσει άποψη αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ εδώ στην σελίδα μου να την δημοσιοποιήσω.

Πάντως μου προξενεί μεγάλη εντύπωση που σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με την Κίνα, που ίσως έχει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα, ίσως περισσότερα δολάρια και από την Αμερική ,είναι από τις πιο μολυσμένες περιβαλλοντικά χώρες και βέβαια έχει ένα πολιτικό καθεστώς που δεν το συναντάς σε καμμιά άλλη χώρα του κόσμου.

Τέτοιος συνδυασμός κομμουνισμού και καπιταλισμού δεν υπάρχει πουθενά.

Εν κατακλείδι μην εκπλαγεί κανένας αν σε κάποια χρόνια έχουμε από την μια μεριά PAX China και από την άλλη τους τρις εκατομυριούχους της Αμερικής που στην κρίση του κορονοιού αυξάνουν την περιούσια τους με γεωμετρική πρόοδο."