Image
Monday, 22 November 2021 02:55

Ανερχόμενη δύναμη παγκοσμίως η Ομοσπονδία Αισθητικής Γυμναστικής και ο Γιώργος Βαϊόπουλος!

Written by

Με πολλές προσδοκίες για την πορεία και την ανάπτυξη του αθλήματος και νέα πρόσωπα στο τιμόνι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, έκλεισαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IFAGG, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 -11-2021 στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και στην εκλογική διαδικασία συμμετείχε και η Ελληνική Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής με τον Λαρισαίο Πρόεδρό της κ. Γεώργιο Βαϊόπουλο.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επιβεβαίωσαν την αναγνώριση και την αποδοχή της Ελληνικής Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής ως σημαντικό μέλος του παγκόσμιου αθλητικού οικοδομήματος, που συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Εκτός αυτού 43 εκπρόσωποι χωρών επέλεξαν να στηρίξουν τον Έλληνα Πρόεδρο της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του τον διαχρονικό του αγώνα για το άθλημα, τον δυναμισμό του, τις γνώσεις του και κυρίως την έμπρακτη διάθεσή του για ανιδιοτελή προσφορά στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Στην ομιλία του στην γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής (IFAGG), ο κ. Βαϊόπουλος ευαισθητοποίησε αλλά και προβλημάτισε τους συμμετέχοντες, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μέλη και φίλοι της IFAGG, για περισσότερα από 100 χρόνια, όπως διαβάζουμε στην ιστορία του αθλήματός μας, της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, οι βασικές αρχές της ομοσπονδίας μας, αποτελούν το οικοδόμημα πάνω στο οποίο στηρίζεται για να παρέχει αθλητικές υπηρεσίες, προωθώντας το καλύτερο για το άθλημά μας, (την Αισθητική Ομαδική Γυμναστική), στον κόσμο.

Μεταξύ άλλων πρεσβεύει την εφαρμογή υψηλών ηθικών αρχών σε κάθε αθλητική εκδήλωση, ομαδική, ατομική, κοινωνική και επαγγελματική.

Το 2003 δημιουργείται η IFAGG και δημιουργεί τους κανόνες λειτουργίας της. Αυτοί οι κανόνες αποτελούν τον κώδικα ελέγχου της επαγγελματικής, επιχειρηματικής και ηθικής συμπεριφοράς της IFAGG αλλά και του κάθε μέλους που είναι ενταγμένο σε αυτήν.

Παροτρύνει τα μέλη της να καλλιεργήσουν και να κατανοήσουν στο βάθος της συνειδήσεώς τους το τι είναι και πως μπορεί να διαδοθεί παγκοσμίως το άθλημα της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

Εδώ λοιπόν θα πρέπει όλοι μαζί να θέσουμε στους εαυτούς μας τα παρακάτω ερωτήματα:
Ανταποκρίνεται η IFAGG σε αυτό που πρεσβεύει;

Είναι δίκαιη προς όλους;
Ενισχύει την καλή θέληση και τη φιλία προς όλα τα μέλη;
Είναι ωφέλιμη;
Μπορούμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά;
Πως ερμηνεύονται όλα αυτά τα ερωτήματα;

Η Αλήθεια, μας απελευθερώνει από τα δεσμά του εγωισμού.

Η αλήθεια που αποδίδει δικαιοσύνη θα ενισχύσει τη καλή θέληση και τη φιλία μεταξύ των ομοσπονδιών μας, γιατί βάζει το συνολικό συμφέρον πάνω από το ατομικό, άρα θα είναι και ωφέλιμη προς την παγκόσμια κοινωνία της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

Σήμερα που ο πλανήτης βιώνει μια ασύλληπτη κρίση, που δοκιμάζονται οι αξίες και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να τα απαντήσουμε και να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής …. Και βέβαια ένα σπουδαίο κεφάλαιο είναι η κατεύθυνση στον δρόμο των Ολυμπιακών αθλημάτων.

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα, κάτι που πολλοί πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του αθλήματος εκτός των χωρών που το καλλιεργούν, ότι πρέπει να γίνει.
Το άθλημά μας είναι ενωμένο πίσω από αυτήν την πρόταση και βλέπουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέρος του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

Έχουμε χιλιάδες οπαδούς παγκοσμίως και σχεδόν οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να δουν την Αισθητική Ομαδική Γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πιστεύουμε ότι η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να εξασφαλίσουμε την ένταξή μας, καθώς υπάρχουν πολλά άλλα υπέροχα αθλήματα που επιθυμούν το ίδιο αλλά και δικά μας εσωτερικά προβλήματα που μας κρατάνε μακριά από αυτό το όραμα.

Νιώθουμε όμως ότι τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τα δυνατά μας και να δείξουμε πόσο καλή μπορεί να είναι η συνεργασία μεταξύ μας στην IFAGG και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Με τόσους πολλούς παθιασμένους οπαδούς και αθλητές της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής να βρίσκονται ήδη σε όλον τον κόσμο, και ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό που παρακολουθεί το άθλημα μας σε όλο τον κόσμο, πιστεύουμε ότι η ένταξη της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής θα προσθέσει μεγάλη αξία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του μέλλοντος.

Ως Έλληνας πολίτης και ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, η άποψή μου είναι ότι το επόμενο συμβούλιο θα πρέπει να έχει μέλη που να προσανατολίζονται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Σας ευχαριστώ!!!!»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής και υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της IFAGG, κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δήλωσε:

«Ήταν μεγάλη μου τιμή που έλαβα μέρος στην σημερινή διαδικασία εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ IFAGG στο Ελσίνκι.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους. η εμπειρία ήταν μεγάλη και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για το καλύτερα της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και με πλήρη συνεργασία με την νέα ηγεσία της IFAGG.
Εύχομαι την νέα πρόεδρο κα Lilia Morozova καλή θητεία και πολλές... πολλές εκπλήξεις!!!»