Image

Thursday, 13 June 2013 22:09

Το σκηνικό της ντροπής (vid)

Newsroom
Ένας ακόμη τελικός ντροπής ήρθε να προστεθεί σε όσους έχουμε δει τόσα χρόνια ανάμεσα στους δύο «αιωνίους».
Τα έκτροπα είχαν αρχίσει αρκετή ώρα πριν απο την έναρξη του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ μεταξύ του Ολυμπιακου και του Παναθηναϊκού με την επίθεση στον οπερατέρ του ΣΚΑΙ και δυστυχώς συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού όπου οδήγησαν σε οριστική διακοπή.
 
Προηγήθηκε βροχή αντικειμένων στον πράσινο πάγκο, αποχώρηση του «τριφυλλιού» (με 1,27 για τη λήξη), αλλά και τραυματισμό τριών μελών της αποστολής ανάμεσα στους οποίους ο Βασίλης Ξανθόπουλος...
 
Τελικά μετά απο διακοπή σχεδόν μιάμισης ώρας, οι τρεις διαιτητές αποφάσισαν της οριστική διακοπή του παιχνιδιού (εις βάρος του Ολυμπιακού), αφού ενώ είχαν ζητήσει την πλήρη εκκένωση του γηπέδου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ από τους οπαδούς των Πειραιωτών.
 
Σχετικά ήρεμα κατά την διάρκεια
 
Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης η κατάσταση δεν είχε ξεφύγει ιδιαίτερα, καθώς το μοναδικό μεπμπτό (σ.σ. πλην κάποιων συνθημάτων και πανό), ήταν ότι άναψαν μερικά καπνογόνα χωρίς όμως κάποιο να πέσει στον αγωνιστικό χώρο.
 
Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης
 
Όλα αυτά μέχρι και 1,27 πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 76-72 δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι για τη νίκη και κάπου εκεί σε ένα τάιμ άουτ που κάλεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήρθε η έκρηξη. Κι αυτό γιατί μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακου εκτόξευσε βροχή αντικειμένων προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού, μεταξύ των οποίων και καπνογόνα, με τους παίκτες των πράσινων να αποχωρούν τρέχοντας για τα αποδυτήρια!
Τρεις τραυματίες απο τον Παναθηναϊκό
 
Μάλιστα αρχικά (όταν είχαν πέσει μόνο μερικά αντικείμενα) ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παρότρυνε τους παίκτες να ηρεμήσουν και να παραμείνουν ψυχραιμοι στον πράσινο πάγκο, όμως όταν η κατάσταση... αγρίεψε ολόκληρη η αποστολή έσπευσε να αποχωρήσει για τα αποδυτυήρια. Το κακό ήταν ότι τρία μέλη της αποστολής τραυματίστηκαν και συγκεκριμένα ο Βασίλης Ξανθόπουλος (δέχθηκε δύο μπουνιές), ο γιατρός της ομάδας κ. Θανάσης Κονίδης και ένας φροντιστής.
 
Ζήτησαν εκκένωνση οι διαιτητές
 
Εν συνεχεία αποχώρησε και ο Ολυμπιακός και μετά απο περίπου 17 λεπτά παραμονής των δύο ομάδων στα αποδυτήρια, οι διαιτητές διέταξαν εκκένωση του γηπέδου, προκειμένου το παιχνίδι να ξεκινήσει και πάλι ώστε... κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί. Τελικά αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς παρότι κύλησε περίπου 1,5 ώρα μερικοί οπαδοί των γηπεδούχων δεν έλεγαν να αποχωρήσουν παραμένοντας στα... ψηλά του ΣΕΦ, αλλά και τα δημοσιογραφικά.
 
Μάλιστα κάποιοι κρύφτηκαν ακόμη και πίσω απο τις κουρτίνες (σ.σ. φωτό), προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί απο τις Αρχές και προφανώς να βγουν και πάλι όταν το παιχνίδι θα άρχιζε και πάλι.
 
Ένσταση για να είναι καλυμμένος ο Παναθηναϊκός
 
Να σημειωθεί ότι ενώ οι δύο ομάδες περίμεναν την πλήρη εκκένωση του ΣΕΦ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε καταθέσει ένσταση ώστε να είναι καλυμμένη σε περίπτωση που άρχιζε και πάλι το παιχνίδι. Κι αυτό γιατί έχει παρέλθει το 20λεπτο που ορίζει ο κανονισμός μέσα στο οποία πρέπει να ξεκινήσει και πάλι ένα παιχνίδι το οποίο έχει διακοπεί προσωρινά.
 
Τι γράφει το φύλλο αγώνα
 
Οι διαιτητές σημείωσαν αναλυτικά τα όσα έγιναν κατά τη διακοπή της αναμέτρησης, στο φύλλο αγώνα. Και συγκεκριμένα: «Εν μέσω βροχής αντικειμένων και επιθέσεων αποχώρησαν οι αθλητές του ΠΑΟ στον χώρο των αποδυτηρίων. Ζητήθηκε άμεσα η εκκένωση του γηπέδου από την διακοπή (11:00) , δηλαδή στις 12:15, και με δεδομένο ότι δεν κατέστη εφικτή η εκκένωση του γηπέδου και με τη σύμφωνη γνώμη και της Αστυνομίας, το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά 1:27' προ της λήξεως και ενώ το σκορ ήταν 72-76 υπέρ του ΠΑΟ».
 
Απο νωρίς τα... προεόρτια
 
Ο τρίτος τελικός μόνο με τις καλύτερες προϋποθέσεις δεν είχει ξεκινήσει.Περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, μία ομάδα περίπου 10-20 οπαδών του Ολυμπιακού εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κινούμενη προς τον κάμεραμαν του ΣΚΑΪ, που έχει αναλάβει τη μετάδοση του αγώνα. Οι οπαδοί, έσπασαν την κάμερα που είχε όπως και κάποιες καρέκλες και διαφημιστικές πινακίδες και στη συνέχεια επέστρεψαν στις κερκίδες! Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο γήπεδο.
 
Κροτίδες κατά την είσοδο του Παναθηναϊκού
 
Λίγο αργότερα, κατά την είσοδο της ομάδας του Παναθηναϊκού για το καθιερωμένο ζέσταμα, έπεσε μεγάλος αριθμός κροτίδων. Μία φωτοβολίδα έσκασε δίπλα στον Μάικ Μπράμος, ο οποίος χρειάστηκε να μεταβεί προσωρινά στα αποδυτήρια για να επιστρέψει μετά από λίγη ώρα μ' ένα ελαφρύ χτύπημα στο πόδι.

Media