Μπορεί να έχανε με 2-0 ως το 93′, όμως το πέναλτι του Γεωργουδάκη έστειλε στην παράταση τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Ηλυσιακό και ΠΑΟ Ρουφ στο «Γρ. Λαμπράκης» του Ζωγράφου, με την «Αούστρια» να προκρίνεται στη «ρώσικη ρουλέτα» με 5-4 και να επιστρέφει σε τελικό μετά το 2009, όταν πανηγύρισε το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό Λιοσίων.
Ο Λαρισαίος κίπερ Ραφαήλ Κουτσογιαννούλης μπήκε ως αλλαγή στο 110’ αντί του τραυματία Κουνάδη, έπιασε τρία πέναλτι και μοιραία ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.
Η «Αούστρια» απείλησε πρώτη με τον «κεραυνό» του Κουράφαλου και τον Λέτσο να αποκρούει σε κόρνερ στο 15’. Δύο λεπτά αργότερα (17’), ο Κουνάδης σταμάτησε το δυνατό σουτ του Διαμαντόπουλου, ενώ στην αρχή της φάσης ο Τσίπρας ζήτησε χέρι εντός περιοχής. Στο 20’ ο Καραγιάννης άγγιξε το γκολ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, όμως ο Κονδύλης κέρδισε φάουλ στη γραμμή και η φάση ολοκληρώθηκε.
Οι παίκτες του Γιώργου Τσαμόπουλου πήραν σταδιακά τα ηνία και στο 26’ έφθασαν στο γκολ. Ο Καραγιάννης είδε την κίνηση του Διαμαντόπουλου στο δεύτερο δοκάρι και με έξυπνο «σκαστό» σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τον Κουνάδη για το 1-0. Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, έκαναν το παιχνίδι τους και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια (52’) ο Κατσούλης και έσωσε το 2-0 σε πλασέ του Διαμαντόπουλου, ενώ στο ριμπάουντ ο Καραγιάννης πλάσαρε ψηλά με κενό τέρμα!
Στο 58’ ο Τσίπρας προειδοποίησε με σουτ πάνω από τα δοκάρια, αλλά στο 61’ έβαλε το πόδι του στο σουτ του Καράγιαννη για να γράψει το 2-0 από κοντά σε φάση διαρκείας! Η… πλάστιγγα έγερνε στον Ηλυσιακό, όμως οι παίκτες του Γιάννη Σιλεβίστα έδειξαν αυταπάρνηση και είχαν την τύχη με το μέρος τους. Στο 93’ ο Καψής «σέρβιρε» στην περιοχή και ο Ψύχας «χρεώθηκε» με πέναλτι για χέρι. Ο ψύχραιμος Γεωργουδάκης μείωσε σε 2-1 και ισοφάρισε σε 3-3 το συνολικό σκορ!
Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης πέρασε ανεκμετάλλευτο. Με την έναρξη του δευτέρου τετάρτου, ο Κουνάδης υπέστη τράβηγμα στο πόδι και ο Κουτσογιαννούλης πέρασε ως αλλαγή στο 110’. Στο 112’ ο Λέτσο σταμάτησε τον Δανασή σε σπουδαίο τετ α τετ, στο 115’ ο Κουτσογιαννούλης έδιωξε με υπερένταση την κεφαλιά του Φουκαράκη και τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι μετά από 18 εκτελέσεις!
– Η διαδικασία των πέναλτι: Δανασής (απόκρουση Λέτσο), Διαμαντόπουλος (1-0), Γεωργουδάκης (1-1), Φουκαράκης (2-1), Κατσούλης (2-2), Ανάκογλου (απόκρουση Κουτσογιαννούλη), Παπαϊωάννου (απόκρουση Λέτσο), Πριόνας (3-2), Γεραγωτέλλης (3-3), Τσίπρας (απόκρουση Κουτσογιαννούλη), Σαχσανίδης (απόκρουση Λέτσο), Μπελεβώνης (άουτ), Κουράφαλος (4-3), Ψύχας (4-4), Καψής (δοκάρι), Βλασσόπουλος (δοκάρι), Γεωργόπουλος (5-4), Νικολόπουλος (απόκρουση Κουτσογιαννούλη).
Διαιτητές: Αλάμπεης, Καμπιώτης-Βαμβακάς
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Γιώργος Τσαμόπουλος): Λέτσο, Πριόνας, Χατζημάρκος (75′ Αθανασάκης), Βλασσόπουλος, Μπελεβώνης, Φουκαράκης, Καραγιάννης (65′ Ανάκογλου), Διαμαντόπουλος, Δεστούνης (94′ Νικολόπουλος), Ψύχας, Τσίπρας
ΠΑΟ ΡΟΥΦ (Γιάννης Σιλεβίστας): Κουνάδης (110′ λ.τρ. Κουτσογιαννούλης), Σαχσανίδης, Κατσούλης, Βουρνάζος (76′ Γεωργουδάκης), Παπαϊωάννου, Γεραγωτέλλης, Κονδύλης (32′ Καψής), Ξανθόπουλος (55′ Γεωργόπουλος), Στατήρης (55′ Δανασής), Φερεντίνος (46′ Νάσι), Κουράφαλος.
by soccerlive (Του Γιώργου Γραμματικού)
