Την μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας απολαμβάνει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Φιλαθλητικού Λάρισας, καθώς κέρδισε εντός έδρας το Σάββατο (11/1/25) στο κλειστό της Νεάπολης και τη Σκόπελο με 3-1 σετ και έκανε το 8/8 στο φετινό πρωτάθλημα!
Η λαρισινή ομάδα βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.
Το πρώτο σετ ήταν πραγματικό ντέρμπι και την ομάδα της Σκοπέλου να προηγείται στο σκορ και του Φιλαθλητικού να κάνει το 19-19. Η Σκόπελος ήταν τελικά αυτή που το κατέκτησε με 25-22 και προηγήθηκε με 1-0 σετ.
Η εικόνα του παιχνιδιού στη συνέχεια άλλαξε και οι παίκτριες του κόουτς Πέτρου Πνάκα επέβαλλαν τον ρυθμό τους.
Ο Φιλαθλητικός ήταν εξαιρετικός σε όλους τους τομείς και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα κατέκτησε το δεύτερο (25-20), το τρίτο (25-17) και τέταρτο σετ (25-19).
Ο Φιλαθλητικός με αυτήν τη νίκη έφτασε τις οχτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια δίχως να χάσει βαθμό και έτσι μετά το τέλος της όγδοης αγωνιστικής έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή με 24 βαθμούς και την Σκόπελο στη δεύτερη θέση με 21β.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
8η Αγωνιστική
Φιλαθλητικός Λάρισας – Σκόπελος 3-1
Τα σετ: 22-25, 25-20, 25-17, 25-19
Φιλαθλητικός Λάρισας (Πνάκας Πέτρος): Νικολοπούλου Χριστίνα, Δικαστοπούλου Νεφέλη, Ντιζέ Γιώτα, Νίτσα Στέλλα, Δύντσικου Δήμητρα, Εξαδάκτυλου Δήμητρα, Μανδραβέλη Μαρία(λ), Γιορεντσίδου Νικολέτα(λ), Κατσάρα Βίκυ, Ζιώγα Σοφία, Παπακωνσταντίνου Δήμητρα, Κλειδωνιάρη Θεοδώρα και Μουχτή Βασ.
Όλα τα αποτελέσματα της 8ης Αγωνιστικής στην Β’ Εθνική Γυναικών:
Φοίβος Γιάννουλης – ΑΕ Λάρισας 3-0
Γ.Σ. Νίκη Βόλου – Αμιλλα Τρικάλων 3-2
Σπάρτακος – Γ.Σ. Βόλου 3-1
Φιλαθλητικός Λάρισας – Α.Ο. Σκοπέλου 3-1
Ολυμπιακός Βόλου – Ασκληπιός Τρικάλων 1-3
– Η επόμενη αγωνιστική, που είναι και η 9η (τελευταία) του 1ου γύρου του πρωταθλήματος, θα γίνει σε δυο εβδομάδες, στις 25/01 και η ομάδα του Φιλαθλητικού θα αγωνισθεί εκτός έδρας στο Τρίκαλα με την Άμιλλα.