Friday, 24 May 2019 22:30

Βαγγέλης Δοξόπουλος: «Η Λάρισα αξίζει να πάει μπροστά» (pics)

Written by

Μια από τις "δυνατές" παρουσίες στο ψηφοδέλτιο της 1ης κοινότητας, με το συνδυασμό «Λάρισα Μπροστά», ένας από τους δυναμικούς εκπροσώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη θέση του γενικού αρχηγού του Απόλλων Λάρισας τα τελευταία χρόνια κι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να μάχεται καθημερινά μέσα από την ιδιότητα του, ως Στρατιωτικός.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Δοξόπουλο, υποψήφιο σύμβουλο 1ης κοινότητας που θέτει εαυτό στη μάχη της κάλπης, με υποψήφια Δήμαρχο τη Ρένα Καραλαριώτου.

Ο δυναμισμός του, η δύναμη και η ελευθερία του λόγου του και η πεποίθηση του πως η Λάρισα αξίζει να προχωρήσει και να πάει μπροστά, είναι τα στοιχεία που τον καθιστούν υπεύθυνο για την υποψηφιότητα στο τοπικό ψηφοδέλτιο του Δήμου Λάρισας.

Πώς πήρες την απόφαση να θέσεις υποψηφιότητα και ποιο είναι το κίνητρο σου;
"Για μένα πάντα η ενασχόληση μου με τα κοινά αποτελούσε κάτι που μου έδινε το κίνητρο να προσφέρω στον τόπο μου και να είμαι ενεργός πολίτης.
Ζώ, κατοικώ και εργάζομαι εδώ και χρόνια στη Λάρισα και δραστηριοποιούμε καθημερινά μέσω και της θέσης μου ως γενικός Αρχηγός στην ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας στην πόλη μου.
Θεωρώ πως έχω να προσφέρω σε πολλούς τομείς στην τοπική αυτοδιοίκηση αν και αυτό θα κριθεί από τους συμπολίτες μου την Κυριακή των εκλογών."

Είναι η πρώτη φορά που θέτεις υποψηφιότητα και θα ήθελα να μου πεις, πως βιώνεις την καθημερινή επαφή με τον κόσμο;
"Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι σε μια τέτοια θέση, αφού ως υποψήφιος καλείσαι να αναλάβεις ευθύνες και πριν αλλά και μετά τις εκλογές.
Θέτεις και εκθέτεις στον εαυτό σου δημόσια και ο καθένας μας κρίνει από τις πράξεις μας.
Όμως είναι κάτι που το έκανα με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου και των πιστεύω μου γιατί πιστεύω στον τόπο μου και ότι η Λάρισα πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο."

Κατάγεσαι από τη Φιλιππούπολη και ζεις καθημερινά τα προβλήματα της συνοικίας σου αλλά και των γύρω περιοχών. Πώς βίωσες τα τελευταία χρόνια την παρουσία της δημοτικής αρχής;
"Η Φιλιππούπολη καθώς και οι γύρω περιοχές, ήταν είναι και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσουν να είναι πνοή ζωής για την Λάρισα.
Έχουν ένα καλό βιοτικό επίπεδο και η ανάπτυξή τους τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύει.

Πρέπει όμως να συντηρήσουμε και να εξελίξουμε τις περιοχές του 1ου διαμερίσματος προς όφελος όλων.
Είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Φιλιππούπολη, καθώς αποτελούσε πάντα μια περιοχή με μεγάλο ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό παρελθόν που εύχομαι να συντηρηθεί και ακόμη περισσότερο να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια.
Παρόλα αυτά όμως τα τελευταία πέντε χρόνια ζήσαμε την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε μικρά καθημερινά προβλήματα και σε ζητήματα που εύκολα μπορούσαν να επιλυθούν αλλά δεν έγιναν πράξη."

Ποια είναι αυτά που θα αποτελέσουν πρωταρχικό σου μέλημα, και τι θα άλλαζες;
"Η καθαριότητα, η κακή οδοποιία, η έλλειψη πεζοδρόμησης και φωτισμού στις συνοικίες, είναι τα πρώτα βασικά προβλήματα.
Ζητήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε όλοι ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού μας.
Είναι ζητήματα που πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα."

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που πιστεύεις πως η Ρένα Καραλαριώτου πρέπει να είναι η επόμενη Δήμαρχος Λάρισας;
"Δίπλα στην υποψήφια Δήμαρχο Λάρισας όλο αυτό τον καιρό, γνώρισα τι θα πει ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, να έχει στόχους που μπορούν να υλοποιηθούν και βάσεις για να πραγματοποιηθούν σε βάθος τετραετίας.
Πιστεύω πως είναι μια γυναίκα που έχει αποδείξει και από την προϊστορία της, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, πώς να «νοικοκυρεύει» τα του οίκου της και πόσο πιστεύει στους στόχους της είναι άξια εμπιστοσύνης και από τους συνδημότες μου.
Από την στιγμή που έμαθα το πρόγραμμα της, πίστεψα σε αυτό και γι’ αυτό έθεσα υποψηφιότητα μαζί της."

Η δύναμη του κόσμου και η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό σου, είναι κάτι που σε γεμίζει ευθύνες για την επόμενη μέρα των εκλογών ανεξαρτήτου αποτελέσματος;
"Φυσικά και είναι μεγάλη ευθύνη να ζητάς από τον κόσμο να σε ψηφίσει, πόσο μάλλον από ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά και θα είσαι πάντα υπόλογος σε αυτούς.
Είναι ευθύνη ο ψήφος των συμπολιτών μου και τιμή για μένα και ευελπιστώ να ‘μαι άξιος της εμπιστοσύνης τους." 

Πώς η επερχόμενη εκλογή σου στις Δημοτικές εκλογές θα «μεταφραστεί» σε πράξεις;
"Το πρόγραμμα του συνδυασμού, αναφέρει όσα πρέπει και οφείλουν να γίνουν στο Δήμο Λάρισας για να υπάρξει η απαιτούμενη εξέλιξη στον τόπο μας.
Όσον αφορά εμένα προσωπικά, θα έχω πάντα ανοιχτά αυτιά και θα προσπαθήσω με τις δυνάμεις μου και σε συνεργασία με τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λάρισας να υλοποιώ κάθε στόχο και να επιλύω κάθε πρόβλημα στην κοινότητα μου."

Τι λείπει από την καθημερινότητα των Λαρισαίων και ως νέος πολίτης αυτής της πόλης, τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει;
"Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω της κατάστασης που επικρατεί, όλοι μας είμαστε αγχωμένοι και πιεσμένοι.
Νομίζω λοιπόν πως το να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και τον τόπο μας με μικρές ή μεγάλες αλλαγές που θα διευκολύνουν τη ζωή μας, θα είναι κάτι σημαντικό και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό.
Αν αναλογιστούμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι το κυκλοφοριακό που έχει προκύψει από την έλλειψη θέσεων πάρκινγκ τόσο στην πόλη όσο και στην περιοχή μου, νομίζω ότι οφείλουμε να το θέσουμε ως προτεραιότητα."

Μέσα από την θέση σου ως γενικός αρχηγός του Απόλλων Λάρισας, γνωρίζεις καλά τα προβλήματα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης.
Τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει μια δημοτική αρχή για να παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε έναν σύλλογο;
Λάρισα αποτελούσε πάντα μια από τις πιο μεγαλύτερες αθλητικές πόλεις της Ελλάδας.
Αρχικά η Α.Ε.Λ. και εν συνέχεια η ομάδα μου ο Απόλλων Λάρισας, είναι ομάδες των δύο μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών και αντιμετωπίζουν λίγο πιο ιδανικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια.
Υπάρχει όμως και ένα άριστο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα από τα κορυφαία της χώρας, το οποίο η ΕΠΣ Λάρισας πρεσβεύει επάξια.
Η Δημοτική Αρχή λοιπόν θα πρέπει να στηρίξει κάθε προσπάθεια αυτών των ομάδων και να είναι δίπλα σε κάθε αθλητικό σύλλογο που παλεύει μέσα από δυσκολίες να επιβιώσει και να προσπαθεί συντηρεί όπως οφείλει τόσο τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, όσο και να εκσυγχρονίσει κάποιες υποδομές που ήδη υπάρχουν προς κοινό όφελος."

Τι εικόνα έχεις για την ποδοσφαιρική Λάρισα και πως αυτή μπορεί να αλλάξει ή να εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια;
"Θεωρώ πως η Λάρισα τόσο μέσω των αθλητών της, που έχει βγάλει αλλά και μέσω των επιτυχιών της σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις, έχει αποδείξει πως έχει υποδομή και έχει τρόπο και σκοπό πάντα την εξέλιξη.
Θα ήθελα όμως και ευελπιστώ να συμμετέχουμε στο μέλλον τόσο σε Ευρωπαϊκές όσο και Πανελλήνιες διοργανώσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται στην πόλη μας.
Σε αυτό όμως πρέπει να συμβάλλουμε ως δημοτική αρχή, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενηθούν." 

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λάρισας είναι κατάλληλες για να δραστηριοποιηθούν οι συμπολίτες μας ή έχουν σημάδια εγκατάλειψης και αδιαφορίας;
"Η αλήθεια είναι πως μέσα από την πορεία μου με την ομάδα του Απόλλωνα, έχω βρεθεί σε αρκετά γήπεδα της πόλης μας και όχι μόνο κάποια από αυτά αν δεν υπήρχαν οι ομάδες που δίνουν προσωπική μάχη να τα συντηρήσουν δεν θα ήταν ποτέ κατάλληλα για χρήση.
Δυστυχώς η έλλειψη προσωπικού, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των υπευθύνων να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δήμο, οδηγούν και στην άμεση εγκατάλειψή τους.
Είναι χώροι κοινόχρηστοι πρωτίστως που πρέπει να ναι ανοιχτοί στους συμπολίτες μας και κατάλληλοι για χρήση, αφού πρέπει ο αθλητισμός να ναι τρόπος ζωής για όλους και οφείλει να εντάσσεται στην καθημερινότητα μας."

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που προκύπτουν στις εκλογές, είναι η αποχή της νεολαίας στο εκλογικό τους δικαίωμα. Τι μήνυμα στέλνεις στους νέους για να τους πείσεις να προσέλθουν στις κάλπες την 26η Μαΐου ;
"Καθημερινά έχω επαφή με νέα παιδιά και βρίσκομαι δίπλα τους, ακούω και παρατηρώ πως έχουν ιδέες και στόχους, που δεν μπορούν όμως να υλοποιήσουν πρακτικά αφού φοβούνται όπως και εγώ για το μέλλον μας. Είναι λοιπόν μεγάλη η ευθύνη τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή στις εκλογές, αφού η δύναμη της ψήφου είναι αυτή που θα καθορίσει την ανάδειξη της επόμενη δημοτικής αρχής, συνεπώς θα αποφασίσουν σε πρώτο βήμα για το μέλλον τους στον τόπους.
Τους καλώ λοιπόν να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν στις εκλογές το συνδυασμό μας, για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας."