Thursday, 04 April 2019 21:07

Ο Ντίνος Διαμάντος για την υποψηφιότητα του με τον Απόστολο Καλογιάννη

Written by

Ο Ντίνος Διαμάντος με προσωπική του δήλωση αιτιολογεί την θέση του, να σταθεί σαν υποψήφιος στο πλευρό του νυν Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.

Αναλυτικότερα η τοποθέτηση του:

"Παραμένω πιστός στις Αρχές και Αξίες του πολιτικού και αυτοδιοικητικού πλαισίου που διατυπώθηκε από το 2014.
Με δημιουργικό και προοδευτικό λόγο και, στηρίζοντας με συνέπεια τις στέρεες προϋποθέσεις σύνθεσης, συναίνεσης, συνεργασίας και συνεννόησης.
Απευθυνόμενος με μία ανεξάρτητη φωνή του μέτρου, του ρεαλισμού και της σθεναρής διεκδίκησης των αιτημάτων της τοπικής μας κοινωνίας.
Αποφεύγοντας πάντα, τη γνωστή στείρα παλαιοκομματική αντιπολιτευτική τακτική που και στην δημοτική αυτή θητεία δυστυχώς, βιώσαμε.
Το Μάιο στις Δημοτικές εκλογές επιλέγουμε αποκλειστικά ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Επιλέγουμε τον Δήμαρχο που έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην εντιμότητα, στο διάλογο και στην πράξη, στα έργα της καθημερινότητας αλλά και στα έργα πνοής για το Δήμο.
Επιλέγουμε μία Δημοτική αρχή δοκιμασμένη, έτοιμη από το πριν να πάει Ανανεωμένη και Διευρυμένη στο μέλλον το Δήμο μας.
Η απόφαση μου συνεργασίας και συμπόρευσης με τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη φυσικά και έχει πρώτα απ’ όλα, την εκτίμηση των προσωπικών του χαρακτηριστικών. Της οικογενειακής, κοινωνικής, επαγγελματικής και πολιτικής του καταξίωσης στο Λαρισαϊκό γίγνεσθαι. Όλα όσα πρέπει να διαθέτει ο πρώτος πολίτης μίας πόλης.
Άλλωστε, να θυμίσω ότι, τον Απόστολο Καλογιάννη ως κίνηση, υποστηρίξαμε και ψηφίσαμε ως Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην αρχή της θητείας.

Αλλά παράλληλα μπορώ, και ο καθένας μπορεί, να εκτιμήσει συνολικά την προσπάθεια και το έργο αυτής της δημοτικής θητείας. Και να το αποτιμήσει –παρά τις παραλείψεις και τα λάθη- ως ένα σημαντικό θετικό έργο που εξελίσσεται ήδη και για την επόμενη θητεία. Ένα έργο που σεβάστηκε το παρελθόν που παρέλαβε, το διεύρυνε, το ανανέωσε, το διόρθωσε. Βάζοντας όμως και τη σφραγίδα αυτής της θητείας μέσα από προγραμματισμό για την επόμενη 15ετία αλλά και την εκκίνηση σημαντικού αριθμού έργων με πρωτόγνωρο προϋπολογισμό για τα δεδομένα της περιόδου κρίσης που διανύουμε.
Άλλωστε, πολλές προτάσεις μας που κατατέθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο έγιναν αποδεκτές και υλοποιήθηκαν σε μεγάλο ή μικρό βαθμό από τη Δημοτική αρχή.
Πιστεύουμε ότι, η Λάρισα αξίζει μία νέα δημοτική περίοδο με το βλέμμα στο μέλλον και προοδευτικό πρόσημο. Ενώνοντας και όχι διχάζοντας.

Για το λόγο αυτό και προσωπικά, προσπερνώντας κάθε προσωπική φιλοδοξία και θέλοντας να συμβάλω στην ενίσχυση μίας δημιουργικής, συλλογικής και ενωτικής προσπάθειας για την πόλη μας αλλά, λαμβάνοντας όλο αυτόν τον καιρό τα μηνύματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μου, αποδέχτηκα την πρόταση του Απόστολου Καλογιάννη για συνεργασία και συμπόρευση.
Με τη συμμετοχή μου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης.
Μίας παράταξης με καθαρά Αυτοδιοικητική οντότητα και λειτουργία από τη δημιουργία της.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ανθρώπους που η εκτίμηση, εμπιστοσύνη και βοήθεια με περιβάλλει από το 2014 και εκφράστηκε και δημόσια.

Να είναι βέβαιοι ότι, οι αρχές και αξίες που μαζί θέσαμε παραμένουν οδηγός και ενισχύονται μέσα από αυτήν τη συμπόρευση. Τους καλώ λοιπόν να συμβάλουν και να ενεργοποιηθούν στη νέα αυτή προσπάθεια για το Δήμο μας.
Ζητώ από τους Λαρισαίους συμπολίτες στις εκλογές του Μαΐου την προσωπική εμπιστοσύνη και το σταυρό τους γιατί γνωρίζουν ότι «μπορώ να τον σηκώσω».
Το 2014 έγινε ένα σημαντικό βήμα. Τώρα, η Λάρισα χρειάζεται ένα ΑΛΜΑ! Ένα ΑΛΜΑ εμπρός! Και αυτό δεν γίνεται παρά με ένα τρόπο:

Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή."