A+ R A-

Monday, 08 July 2013 23:55

Ιπποκράτης:Η νέα ομάδα χάντμπωλ της Λάρισας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 Ψήφος)

Να που το πέρασμα της Εθνικής Ελλάδας Χάντμπολ από τη Λάρισα άφησε… και κάτι.

Το πρώτο σημάδι που ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στην Εθνική Ιταλίας ενέπνευσε κάποιους οι οποίοι και αναρωτήθηκαν:

"Μα είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για ένα άθλημα και να μην υπάρχει ούτε… μια ομάδα χάντμπολ;"

Και έτσι εγέννετο ο Ιπποκράτης…

Υπό τη στέγη λοιπόν του ποδοσφαιρικού συλλόγου και με βάση την ευρύτερη περιοχή η νέα ομάδα χάντμπολ στην πόλη είναι γεγονός και από τη σεζόν 2013 – 2014 θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Στην περιοχή του Ιπποκράτη είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικές ημέρες έλαβε χώρα η πολυπόθητη συνάντηση για το μέλλον του τοπικού χάντμπολ, μεταξύ των εκπροσώπων της ομάδας του Ιπποκράτη Λάρισας κ. Τσουμανη Ζήση και Τσουμανη Παναγιώτη, του προπονητή κ. Γκουράβα Βασιλείου και των παικτών της ομάδα χάντμπολ.

Στη πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας, παρευρέθησαν αρκετοί νεαροί ταλαντούχοι χάντμπολίστες αλλά μεταξύ αυτών και έμπειροι παίκτες που έχουν παίξει στο παρελθόν σε υψηλό επίπεδο , παίκτες όπως ο Ζησόπουλος Κ., Γκουντόπουλος Γ., Καζαζίδης Γιώργος, Παππάς Λευτέρης κ.ά.

ΣΩΣΤΟ ΤΑΪΙΝΓΚ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ…

Για την όλη προσπάθεια μίλησε ο προπονητής Βασίλης Γκουράβας που δήλωσε τα εξής: «Νιώθω αρκετά συγκινημένος, με την ιδιότητα του προπονητή χάντμπολ αλλά και του παλιού παίκτη, βλέποντας όλους αυτούς τους αθλητές που από στόμα σε στόμα χωρίς μια επικοινωνιακή τακτική συντονισμένη συναθροιστήκαν αυθόρμητα και τόσο μαζικά με πολύ διάθεση και ζήλο για να συμμετάσχουν σε αυτό που πάμε να κτίσουμε φέτος.

Με τον πρόεδρο κ. Τσουμανη μου δίνετε εδω το βήμα να τον ευχαριστήσω δημοσίως για όσα κάνει για το χάντμπολ, ένα εγχείρημα που πάνω από όλα βάζει την άθληση, την ευχαρίστηση για συμμετοχή και παιχνίδι, την άμιλλα, τη δημιουργία καλών προσωπικοτήτων και τη συμμέτοχη» ανάφερε και συνέχισε για τη δημιουργία της ομάδας:

"Πιστεύω ότι η δημιουργία μιας ανδρικής ομάδας Β’ εθνικής χάντμπολ στη περιοχή μας πέρα από την όποια πορεία της, θα δράσει καταλυτικά, έτσι ώστε ο πυρήνας των μικρών μαθητών και παιδιών που θα δημιουργηθεί κατόπιν, θα έχει όραμα , βάση και μέλλον πάνω σε αυτά τα υγιή πρότυπα αυτών των ανδρών – αθλητών.
Θεωρώ ότι τώρα είναι το σωστό τάιμινγκ για αυτό το εγχείρημα και καλώ όλους και όλες, γιατί σε εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις πουθενά, να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά και να αποδείξουν με δυναμικό τρόπο, ότι το χάντμπολ ξαναζεί και δίνει προοπτική και διέξοδο σε όλη τη μαθητιώσα νεολαία και ελπίδα για το αύριο των νέων".

ΓΗΠΕΔΟ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τα πρώτα θέματα που απασχολούν τους υπεύθυνους της ομάδας είναι το γήπεδο προπονήσεων, οι παίκτες και το βασικό στάδιο προετοιμασίας για τη νεά σεζόν.

Ήδη οι προπονήσεις έχουν κανονιστεί να γίνονται σε σχολικό κτίριο κατά βάση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ενέργειες για να δοθεί έδρα στο κλειστό του Αγίου Θωμά κατά πάσα πιθανότητα και μερικές προπονήσεις την εβδομάδα πριν από τον αγώνα.

Επίσης έχουν κανονιστεί συναντήσεις με ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να προσφέρουν ενώ τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν.


Πηγή: Ελευθερία

Διαβάστηκε 1255 φορές